Początek jest najważniejszą częścią pracy

Platon

Pieczenie chleba
Pieczenie chleba
Pieczenie chleba
Pieczenie chleba
NASZA HISTORIA

Polska Szkoła Gastronomiczna została założona przez doświadczony zespół fachowców branży gastronomicznej i marketingowej. Mamy za sobą wiele lat doświadczeń, pracy w mniejszych i większych firmach. Proponujemy szkolenia menadżerskie, barmańskie i kelnerskie na kilku poziomach.

Osobnym obszarem są warsztaty dla wszystkich tych, którzy kochają gotować i chcą to robić lepiej, albo dla tych, którzy nie potrafią odnaleźć się w kuchni, a chcą jeść zdrowo i mądrze. Bo w końcu jesteśmy tym, co jemy.

 

Organizujemy też duże eventy gastronomiczne oraz mniejsze spotkania dla firm, podczas których odbywamy podróż gastronomiczną po smakach świata pod kierunkiem naszych mistrzów.

NASZE CELE

Naszym celem jest wyszkolenie kadry profesjonalistów i przekazanie naszej wiedzy wszystkim, którzy chcą osiągnąć sukces w branży, którą cechują relacje, empatia i umiejętność słuchania ludzi.

NASZE SUKCESY

Wierna grupa stałych klientów, którzy wracają do nas i polecają nas innym oraz sukcesy naszych restauratorów, którzy skorzystali z naszych usług doradczych.

logosantander_kontramini_rgb.png
NASI WYKŁADOWCY

Marcin Wąsiewicz

Barman, manager, restaurator z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu lokali w Warszawie i nie tylko. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w kultowym Iguana Lounge i Blue Cactus w Warszawie. Stosunki międzynarodowe i politologia, które ukończył w Wyższej Szkole Dziennikarskiej na pewno pomagają mu w nawiązywaniu stosunków międzyludzkich, które w branży gastronomicznej są najważniejsze. Nauczyciel życia i pasjonat whisky.

 

Paula Wąsiewicz

Marketingowiec z 17-letnim doświadczeniem w komunikacji 360 stopni i wiedzą z zakresu narzędzi wspierających pozyskanie i utrzymanie klientów i wsparcie sprzedaży tj.: ATL, BTL, działania PR, eventy i projekty wizerunkowe. Osoba kreatywna z głową pełną pomysłów o nieszablonowym spojrzeniu na otaczający świat. Swoje doświadczenie zdobywała w Banku Pekao SA i Banku Ochrony Środowiska S.A.

 

Kamil Paszkowski

Executive Chef nowo otwartego konceptu Bistro Mama Thai. Przez lata pracował na stanowisku Head Chef w Restauracji Pod Jabłoniami. Młody, ambitny i pewny siebie. Zwolennik fine dinningu, miłośnik lokalnych produktów i pasjonat kuchni azjatyckiej. Przygodę z gastronomią rozpoczął od pracy w tajskiej restauracji Chilli Banana w Anglii. Szlify zdobywał na stażach w znakomitych polskich restauracjach, m.in. Atelier Amaro, Biały Królik czy Platter by Karol Okrasa. Finalista i laureat wielu Ogólnopolskich Konkursów Kulinarnych takich jak Expo Mazury HoReCa - Gęsina w Restauracji czy "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś". Zwycięzca w Plebiscycie "Kucharz Roku 2018" wg. Gazety Wyborczej i Kuriera Porannego.

 

Przemysław Sturgulewski

Przez wiele lat pracował jako Sous Chef w Restauracji Pod Jabłoniami w Augustowie. W chwili obecnej jako Head Chef w azjatyckim Bistro Mama Thai. Uczestnik szkolenia z zakresu kuchni molekularnej u samego Jeana Bosa (szefa kuchni Króla Belgii i Księcia Monaco). Miłośnik lokalnych i sezonowych produktów. Uwielbia pracę z dziczyzną i podrobami. Prowadzący warsztaty i pokazy kulinarne na terenie całej Polski. Zagorzały kibic Reprezentacji Polski w piłce nożnej.

 

Inessa Kim

Inessa jest etniczną Koreanką urodzoną i wychowaną w Kazachstanie. Z wykształcenia – historyk i politolog. W Polsce mieszka ponad 20 lat.
Przez 6 lat prowadziła niewielkie Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Brała udział w konkursie Dzień Dobry TVN „Gotuj o wszystko”, była uczestniczką drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF (Polsat). Jest zapraszana jako gość w programie TVP2 „Pytanie na Śniadanie”. Od 2013 roku prowadzi warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów, jak i zawodowych kucharzy (Grand Hotel Mercure w Poznaniu, Zakład Aktywności Zawodowej w Siedlcach, Novotel w Krakowie). Specjalizuje się w kuchniach azjatyckich (koreańska, chińska, japońska).
W 2014 roku wydała edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego.

Autorka książki "Koreański ferment... o KIMCHI, życiu i gotowaniu" .

 
 

Marek Kropielnicki

Szef kuchni kilku znamienitych restauracji warszawskich tj. Reduta Banku Polskiego, Foksal 17, Restauracja DO BO DO, w tym także z gwiazdką Michelin – Senses. 

Laureat Ogólnokrajowego Konkursu : Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś: 4 miejsce w 2012 i 2013, 2 miejsce w 2014 w kategorii Profesjonalista, 1 miejsce w kategorii „Najlepsze danie”.

Kiedy nie gotuje, poluje.