Początek jest najważniejszą częścią pracy

Platon

Pieczenie chleba
Pieczenie chleba
Pieczenie chleba
Pieczenie chleba
NASZA HISTORIA

Polska Szkoła Gastronomiczna została założona przez doświadczony zespół fachowców branży gastronomicznej i marketingowej. Mamy za sobą wiele lat doświadczeń, pracy w mniejszych i większych firmach. Proponujemy szkolenia menadżerskie, barmańskie i kelnerskie na kilku poziomach.

Osobnym obszarem są warsztaty dla wszystkich tych, którzy kochają gotować i chcą to robić lepiej, albo dla tych, którzy nie potrafią odnaleźć się w kuchni, a chcą jeść zdrowo i mądrze. Bo w końcu jesteśmy tym, co jemy.

 

Organizujemy też duże eventy gastronomiczne oraz mniejsze spotkania dla firm, podczas których odbywamy podróż gastronomiczną po smakach świata pod kierunkiem naszych mistrzów.

NASZE CELE

Naszym celem jest wyszkolenie kadry profesjonalistów i przekazanie naszej wiedzy wszystkim, którzy chcą osiągnąć sukces w branży, którą cechują relacje, empatia i umiejętność słuchania ludzi.

NASZE SUKCESY

Wierna grupa stałych klientów, którzy wracają do nas i polecają nas innym oraz sukcesy naszych restauratorów, którzy skorzystali z naszych usług doradczych.

NASI WYKŁADOWCY

Marcin Wąsiewicz

Barman, manager, restaurator z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu lokali w Warszawie i nie tylko. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w kultowym Iguana Lounge i Blue Cactus w Warszawie. Stosunki międzynarodowe i politologia, które ukończył w Wyższej Szkole Dziennikarskiej na pewno pomagają mu w nawiązywaniu stosunków międzyludzkich, które w branży gastronomicznej są najważniejsze. Nauczyciel życia i pasjonat whisky.

 

Paweł Bielawski

Restaurator, Szef Kuchni, Wizjoner. Zakochany w Augustowie, gdzie się urodził i stworzył Restaurację pod Jabłoniami, Okrąglak i Barkę na rzece Netta. Kocha podróże, podczas których szuka inspiracji zarówno kulinarnych jak i biznesowych.  

 

Paula Wąsiewicz

Marketingowiec z 17-letnim doświadczeniem w komunikacji 360 stopni i wiedzą z zakresu narzędzi wspierających pozyskanie i utrzymanie klientów i wsparcie sprzedaży tj.: ATL, BTL, działania PR, eventy i projekty wizerunkowe. Osoba kreatywna z głową pełną pomysłów o nieszablonowym spojrzeniu na otaczający świat. Swoje doświadczenie zdobywała w Banku Pekao SA i Banku Ochrony Środowiska S.A.

 

Kamil Paszkowski

Head Chef w augustowskiej restauracji Ogródek Pod Jabłoniami. Młody, ambitny i pewny siebie. Zwolennik fine dinningu i pasjonat kuchni azjatyckiej. Przygodę z gastronomią rozpoczął od pracy w tajskiej restauracji Chilli Banana w Anglii. Doświadczenie kulinarne zdobywał dzięki stażom w najlepszych restauracjach w Polsce - Atelier Amaro, Biały Królik czy Platter by Karol Okrasa. Zdobywca 3 miejsca w Ogólnopolskim Konkursie Expo Mazury HoReCa, Gęsina w Restauracji 2017 i 2 miejsca w roku 2019. Kucharz Roku 2018 w Plebiscycie Mistrzowie Smaku 2018 zorganizowanym przez Gazetę Współczesną i Kurier Poranny. 

 

Emil Kowalski

Szef Baru w nowym koncepcie BULWARY, który stworzył we współpracy z właścicielami augustowskiej Restauracji Ogródek pod Jabłoniami oraz w OKRĄGLAKU. Zakręcony na punkcie lokalnych produktów – ziół, owoców, alkoholi, które z powodzeniem łączy w swoim shakerze. Zwycięzca  Suwalskiego Turnieju Barmanów BarmanSki Challenge.

 

Marek Kropielnicki

Szef kuchni kilku znamienitych restauracji warszawskich tj. Reduta Banku Polskiego, Foksal 17, Restauracja DO BO DO, w tym także z gwiazdką Michelin – Senses

Laureat Ogólnokrajowego Konkursu : Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś: 4 miejsce w 2012 i 2013, 2 miejsce w 2014 w kategorii Profesjonalista, 1 miejsce w kategorii „Najlepsze danie”.

Kiedy nie gotuje, poluje.